La Formació Permanent del Casal de l’Espluga ha encetat aquest dijous el 121è cicle de xerrades. La nova programació aproparà a l’Auditori Carulla Font del Casal experts locals que parlaran, per exemple, d’història, literatura, salut o moda.

L’historiador espluguí Jordi Roca, un dels ponents habituals, va ser l’encarregat d’oferir la primera conferència aquest dijous amb el títol “Història de l’activitat comercial i hotelera de l’Espluga”. El nou cicle, que és trimestral, se celebrarà tots els dijous a les 6 de la tarda. 

La pròxima sessió serà el dijous 27 de setembre a càrrec de l’historiador espluguí Josep M. Vallès que parlarà de la Revolució de 1868, La Gloriosa, coincidint amb el 150è aniversari d’aquest fet històric. De cara al mes d’octubre, Anna March, expresidenta de l’orquestra simfònica “Treu-li la pols al teu instrument”, explicarà el projecte d’aquesta entitat musical espluguina.

El cicle de tardor presenta una desena de ponents

L’any Pedrolo tornarà a fer parada a l’Espluga l’11 d’octubre amb la conferència de l’escriptora Anna Villalonga, comissària de centenari del naixement de Manuel de Pedrolo i col·laboradora d’El Vi fa Sang. Un altre centenari que també tindrà el seu espai al cicle serà el de Vidal i Barraquer amb la xerrada el dia 15 de novembre de Joan Maria Pujals, filòleg i exconseller de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, la programació també servirà per conèixer les vivències de Joan Giné fent el Camí de Santiago i per fer una aproximació a Minas Gerais, estat del Brasil, de la mà de Marcus Vinícius Teixeira, rector de la Parròquia de l’Espluga. El novembre començarà amb la xerrada “El meu fill s’ha separat” a càrrec de Celeste Pujol, col·laboradora de la URV. Les darreres xerrades del trimestre les oferiran Tania López, graduada en fisioteràpia, i Maria Joana Virgili, professora i col·laboradora de la URV, la darrera amb una ponència sobre la influència de Coco Chanel en la moda femenina. D’altra banda, el 29 de novembre hi haurà la sortida al teatre i el 20 de desembre la festa de Nadal.