La resolució per la qual es convoquen els ajuts Leader ha estat publicada aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat. Així, des d’aquesta setmana, s’obre el termini per presentar les sol·licituds dels ajuts per a inversions que dinamitzin econòmicament els entorns rurals.

Al Camp de Tarragona, l’entitat encarregada de gestionar aquests recursos econòmics és el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp que té la seva seu a Concactiva, a Montblanc. Enguany en aquest territori es destinaran 750.000 euros en ajudes que serviran per cobrir una part significativa de les inversions dels projectes meritoris dels ajuts Leader. Les sol·licituds es poden fer durant aquest mes a Concactiva i les bases es poden consultar al l’espai web del Consell Comarcal de la Conca.

Els ajuts Leader s’emmarquen dins del programa de Desenvolupament Rural de Catalunya i estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. La iniciativa pretén recolzar l’activitat empresarial que fomenta l’arrelament dels joves en l’entorn rural i aquelles accions que contribueixen a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, amb especial atenció als sectors agrari, alimentari i forestal.

Aquest dijous 20 de setembre el programa La Conca al Dia, d’11 a 12 del matí, entrevistarà el director de Concactiva, Jordi París, per conèixer quin tipus de projectes poden optar a un ajut Leader i quins són els passos que cal fer.