[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SRA6j7ZtvB8?rel=0]

El Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet (PNIN) donarà per acabada enguany la prova pilot de recol·lecció de bolets regulada i, per això, s’ha anunciat que per aquesta nova temporada ja no serà necessari el carnet del boletaire.

El pla pilot de recol·lecció de bolets dins l’àmbit del paratge i de la seva zona d’influència va posar-se en marxa l’any 2012 per tal de conèixer si realment els boletaires estaven fent un abús dels recursos i si aquesta activitat era compatible amb la conservació del medi.

Després d’aquests 6 anys, el PNIN de Poblet acabarà de completar les dades de l’estudi amb unes enquestes adreçades als boletaires i altres usuaris de l’entorn natural, però deixarà de requerir l’autorització per la recol·lecció de bolets.

L’EFMR dedicarà part del programa La Conca al Dia del dimarts 25 de setembre, d’11 a 12 del matí, a la temporada de bolets, per exemple en conversa amb la directora del PNIN de Poblet, Ester Trullols, qui explicarà l’estat de la prova pilot de recol·lecció de bolets regulada.