Després d’anys de reformes, Casa Llavasa, l’equipament de l’Associació Estornell de l’Espluga, serà inaugurada oficialment com a casa de colònies el pròxim dissabte 29 de setembre amb una jornada festiva de les entitats de cultura popular de l’Espluga que es traslladaran fins a Durro, a la Vall de Boí.

L’acte, que serà obert a tothom, començarà a dos quarts d’1 del migdia al Pati de Casa Llavasa (Plaça Batista i Roca) i comptarà amb la presència de representants polítics dels Ajuntaments de la Vall de Boí i de l’Espluga, del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i del Parlament i la Generalitat de Catalunya. L’actuació dels gegants, grallers i bastoners de l’Espluga i la música de la Vall de Boí tancaran l’acte oficial, que es podrà escoltar en directe a través de l’Espluga FM Ràdio,  ja que l’emissora i l’Espluga Audiovisual oferiran una programació especial des de Durro.

Cercavila, correfoc i activitats de lleure

La jornada continuarà amb un dinar popular que tindrà un preu de 10 euros per als socis de l’entitat, 12 per als no socis i per als menors de 6 anys serà gratuït. Els tiquets es poden comprar a la Floristeria Civiflor de l’Espluga fins al 19 de setembre.

Durant la tarda hi haura jocs de cau organitzats per l’Agrupament l’Estornell i, més tard, la cultura espluguina omplirà els carrers de Durro amb una cercavila en què hi participaran els grups de cultura popular i també es farà un correfoc a càrrec dels Diables de l’Espluga.

Amb aquesta programació festiva, la casa de l’Associació l’Estornell oficialitzarà la nova etapa que, a la pràctica, va encetar l’estiu del 2017 amb el reconeixement de casa de colònies per part de la Xarxa Catalana d’Instal·lacions Juvenils de la Generalitat de Catalunya. Abans d’això, la casa pairal amb dues bordes i un pati que va adquirir l’associació a inicis dels any 80 s’ha sotmès a un projecte de remodelació per millorar els espais i adequar-los a la normativa vigent.