Marta Sans i Aleix Valero, alumnes de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga, han estat seleccionats per integrar la Banda Simfònica Infantil Nacional de Catalunya (BANSIC) integrada per 112 músics.

Els dos músics de la Conca ja s’han estrenat amb la formació que ha impulsat aquest 2018 l’Associació Nacional de Directors de Banda i dirigeix Salvador Brotons. El debut va ser el passat  8 de setembre al Teatre Fortuny de Reus i també han ofert un concert a l’Auditori de Barcelona aquest 11 de setembre. Marta Sans i Aleix Valero han pogut formar part de la BANSIC després de superar les proves de selecció que va consistir en presentar un vídeo tocar una peça i els responsables van escollir els intèrprets.

Els músics de la nova banda van participar en una estada a Prades del 3 al 8 de setembre on van preparar el repertori de les actuacions i  també van celebrar-hi activitats lúdiques. Els dos músics de l’escola de l’Espluga formaran part de la Banda durant un any.

L’objectiu de la Banda Simfònica Infantil de Catalunya és apropar als alumnes el treball de grup i d’una banda de música. En aquest sentit, el projecte no pretén treballar només la formació musical, sinó que també aposta per solidaritat, la disciplina, el respecte i la convivència. Amb tot plegat, la inciativa espera garantir el futur de les bandes musicals a Catalunya.