Els municipis de la Conca de Barberà han organitzat diversos actes per celebrar la Diada Nacional de Catalunya aquest dimarts 11 de setembre. Bona part de la programació s’ha concentrat durant el matí per poder facilitar l’assistència dels conquencs a la manifestació de Barcelona.

Com és habitual, Montblanc farà l’ofrena al monument de Francesc Castellví i Obando i també hi haurà l’actuació de la Coral Flor de Lis.

16 espluguins i espluguines llegiran 16 postals per als presos i exiliats polítics

A l’Espluga de Francolí, a més a més dels parlaments i un esmorzar groc, enguany 16 persones llegiran postals dirigides a cadascuna de les persones que es troben a la presó o exili. Els encarregats de posar veu als textos seran 16 espluguins i espluguines que viuen als carrers que recentment s’han batejat amb els noms dels presos i exiliats polítics. Els actes arrancaran a dos quarts d’11 del matí amb la disparada de 4 coets a la plaça de la Vila.

ÀUDIO: Jordi Saumell explica la lectura de 16 postals

D’altra banda, un dels canvis destacats de la Diada a l’Espluga és que la caminada popular de l’11 de setembre se celebrarà dissabte per poder esponjar la programació. La 33a Caminada Popular començarà a les 8 del matí des de la plaça Montserrat Canals.

Santa Coloma de Queralt celebrarà la Diada amb l’ofrena a la Senyera i el cant de l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, a la plaça Major a les 11 del matí. A continuació s’inaugurarà la nova escultura “Al·legoria a l’onze de Setembre” obra de Josep M. Roca. El municipi de Sarral començarà la jornada ben d’hora amb una caminada al Tossal d’en Fessit i també es farà una ofrena floral i esmorzar popular. Altres poblacions de la Conca de Barberà, com Vimbodí i Poblet o Barberà de la Conca, faran parlaments i un esmorzar popular.

Consulta tots els actes de la Conca a agendaconca.cat