El Monestir de Santa Maria de Poblet serà aquest diumenge la seu de la quarta Trobada de Pessebres Vivents de Catalunya, després de 3 edicions anteriors organitzades al Monestir de Montserrat. L’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya ha escollit aquesta ubicació a proposta del Pessebre Vivent de l’Espluga.

La Junta de la Coordinadora ho va acordar en la reunió del passat 1 de juliol a l’Espluga, durant la inauguració de la nova seu social del Pessebre Vivent espluguí. La trobada passarà de celebrar-se a Montserrat per entrar a Poblet, un lloc també d’especial simbolisme espiritual, cultural i nacional.

Foto de grup de la Junta del Pessebre de l’Espluga, la Junta de la Coordinadora de Pessebres Vivents i l’Ajuntament de l’Espluga. (Foto: Xavier Lozano)

A les 10 del matí arribaran al Monestir de Poblet representants dels equips organitzadors i participants de desenes de Pessebres Vivents que s’organitzen a la majoria de comarques catalanes. Seran rebuts per l’abat Octavi Vilà. La jornada serveix com a punt d’intercanvi d’experiències i idees i també com a lloc d’aprenentatge. Per això l’Hostatgeria de Poblet acollirà diversos tallers per a les entitats organitzadores com el que oferirà l’empresa Fila 12 sobre l’ús de les xarxes socials, o una xerrada sobre la gestió de les dades i la nova Llei Europea de Protecció de Dades personals.

Els participants compartiran un dinar de germanor i després faran una visita al Monestir de Poblet. Amb la celebració de la trobada anual es dona inici a la nova temporada de Pessebres Vivents a Catalunya, ja que amb el nou curs arrenquen també els preparatius de totes les representacions. En el cas de l’Espluga, el Pessebre Vivent –de caràcter biennal- no es tornarà a celebrar fins al Nadal del 2019.