La calor d’aquest estiu no ha afavorit l’arribada de turistes a la Conca de Barberà, aquest és el principal argument dels hotelers de la comarca per explicar el descens de visitants d’aquest estiu en comparativa al del 2017, que va ser un any de rècord. El sector calcula que l’ocupació ha estat del 70%, un 20% menys que l’estiu passat. Tot i això, les xifres són més positives que en d’altres destinacions on la davallada ha estat més important.

El balanç poble a poble

El Monestir de Poblet segueix sent l’espai de la Conca que rep més visitants, però tampoc ha estat al marge del descens d’aquest estiu. Entre el juny, juliol i agost, Poblet ha rebut més de 25.000 persones, 10.000 durant l’agost. La majoria dels visitants són de parla castellana, seguit dels catalans, francesos i anglesos. Des del centre de recepció del Monestir asseguren que la destinació també s’està ressentint de la recuperació de països com Turquia, Croàcia, Egipte, Marroc, Tunísia.

1.600 persones visiten la muralla de Montblanc

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=V9Sqf2d3t8k?rel=0]

Amb el final de l’agost, Montblanc ha tancat també el ventall de visites que s’han fet durant aquest estiu, organitzades per l’Oficina de Turisme. El balanç ha estat positiu malgrat la sensació arreu del país de què l’activitat turística no ha estat tan intensa com en anys precedents.

La principal novetat d’aquest estiu ha estat la possibilitat de visitar el pas de ronda i les torres de la muralla de Montblanc, una experiència sense guia, al ritme de l’usuari, que han realitzat 1.600 persones. S’ha pogut fer tots els matins de dilluns a divendres els mesos de juliol i agost. També han tingut molta acceptació les visites guiades nocturnes dels divendres. És per aquest motiu que s’ha decidit seguir oferint-les la resta de l’any. En aquest cas serà amb reserva prèvia i es podrà fer els divendres i dissabtes.

La calor d’inicis d’agost empitjora el balanç de l’Espluga

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1nUbHz_Cjkg?rel=0]

Les visites turístiques s’han reduït aquest agost a l’Espluga de Francolí, on en termes generals, la xifra de visitants de l’estiu ha disminuït lleugerament. El juliol ha estat millor que el de l’any passat, però la calor de les primeres setmanes d’agost ha fet baixar el nombre de visitants en aquest darrer mes.

La Cova de la Font Major continua com a principal pol d’atracció, superant els 7.000 visitants en aquests dos mesos, mentre que 2.200 persones han passat pel Museu de la Vida Rural que aquest estiu ha presentat una programació d’activitats superior. D’altra banda, respecte a l’any passat, la Fassina Balanyà ha rebut la meitat dels visitants i la Ruta Templera i Hospitalera no ha superat les 300 entrades.

Des del Museu de la Vida Rural fan un bon balanç dels mesos d’estiu sobretot des del punt de vista qualitatiu, ja que, asseguren, s’ha fet una pas més en la programació d’activitats i tallers en aquest període.

ÀUDIO: Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural, valora l’estiu

Creixen els visitants al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí

La dinàmica de descens dels visitants la trenca Vimbodí i Poblet, ja que el Museu i Forn del Vidre ha registrat més visites que els darrers dos anys. En total, entre juliol i agost, el museu, ara remodelat, ha rebut 1.162 persones, 30 més que l’any passat i 300 més que el 2016.

Finalment, a Sarral les dades d’aquests darrers mesos són difícilment comparables amb les dels darrers anys perquè el Museu de l’Alabastre ha estat tancat durant bona part de l’estiu. Tot i això, les visites guiades al municipi han rebut més de 150 persones.