Montblanc ha donat inici a la Festa Major aquest divendres al matí amb el pregó que enguany ha pronunciat Paco Alegría, amb motiu del 25è aniversari de la Casa d’Andalusia.

La poesia i la música han estat els recursos que ha emprat Alegría per encetar les festes del 2018. Així, el pregó, en format poètic, ha estat marcat pel caràcter de la cultura andalusa i ha explicat els origens de la seva entitat i l’estima que li guarden a la Vila Ducal i a la Mare de Déu de la Serra. De fet, el pregó ha finalitzat amb una emotiva cançó ideada pel pregoner en honor a la Verge i a Montblanc. El consistori ha obsequiat a Paco Alegría amb la figura dels dos gegants de Montblanc, signats per la ceramista Natàlia Ferré.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3_FBOf27yIc]

La Casa d’Andalusia celebra 25 anys de vida a la Conca

Els actes han seguit amb la primera cercavila. També aquest divendres, a les 8 del vespre se celebrarà la Salve Solemne a l’església de Santa Maria amb l’actuació de l’Schola Cantorum de Sant Miquel i amb la presència de les entitats i elements de cultura popular de Montblanc. Les festes s’endinsaran en la primera nit amb la 11a edició del Beu les Bèsties.

El seguici popular i les propostes musicals omplen la programació

Pel que fa al cap de setmana, la jornada de dissabte, que arrancarà amb les matines, tindrà com a actes més destacats la convidada dels Veguers, la celebració dels 25 anys de l’Associació Cultural Andalusa de la Conca amb espectacle folklòric o la diada castellera amb els Castellers de Badalona, Colla Jove dels Xiquets de Valls i els Torraires de Montblanc. Un dels actes esperats de dissabte també és el concert de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, dins de la programació de Montblanc Capital de la Sardana de Catalunya 2018, que se celebrarà a les 10 de la nit al Teatre del Casal.

Un dels primers actes de diumenge serà l’ofici solemne en honor a Sant Maties que seguirà amb la ballada del seguici popular a la plaça Major. De fet, un dels elements de la vila ducal també ha programat la seva particular festa, és el cas de la Cucafera que celebrarà el seu segon aniversari amb la música de Judit Neddermann i Sílvia Montells.

La música també serà protagonista del dilluns amb el CorreMusic’s Street Festival que organitza la Bandarra Street Orkestra enguany amb la txaranga Mecànica i Soun de Secà com a formacions convidades. El gran correfoc dels Dimonis i el Drac de Montblanc donarà entrada a una nit marcada pels concerts de Roba Estesa i Lágrimas de Sangre a la plaça de Sant Francesc.

PROGRAMA D’ACTES