El municipi de Montblanc va homenatjar aquest diumenge el Cardenal Vidal i Barraquer coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement. Un homenatge que va servir per presentar un llibre i també una placa al lloc on va ser empresonat.

L’actual Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, l’antiga presó de Montblanc, va acollir la presentació del llibre que explica la història del Cardenal Vidal i Barraquer, escrita per l’espluguí Mn. Ramon Muntanyola. La presentació va anar a càrrec de l’exconseller de cultura de la Generalitat, Josep Maria Pujals.

L’homenatge del cardenal es va fer amb una placa a la mateixa cel·la on fou empresonat el 23 de juliol del 1936, abans de ser alliberat pel president Companys i de marxar a l’exili.

En l’acte hi van participar l’exconseller de Cultura, Joan Maria Pujals, el president del Museu Arxiu, Josep Gomis, i l’abat de Poblet, monestir on Vidal i Barraquer es va refugiar durant la Guerra Civil, abans de ser detingut i empresonat a Montblanc.