El secretari general de la UGT de Tarragona, el montblanquí Joan Llort, ha assegurat en una entrevista a l’Espluga FM Ràdio que “la Conca de Barberà tindrà un problema si baixa dels 20.000 habitants”, una xifra que està a punt d’aconseguir-se a causa del despoblament dels pobles de la comarca. Llort també alerta de la precarietat laboral existent, després de les dues últimes reformes laborals.

El sindicat denuncia que “hi ha una degradació de l’estructura de treball”, això es veu plasmat amb les dades que diuen que 8, “per no dir 9”, de cada 10 contractes laborals són contractes amb precari. Segons Llort no hi ha una garantia pel treballador i creu que la gent d’una empresa ha d’estar formada i ha de tenir una estabilitat per tal que hi hagi una bona productivitat. Llort constata que “molts treballadors tenen por de denunciar-ho perquè necessiten el sou“, tot i que existeix un sistema anònim de denúncia. La UGT també reclama a l’administració un augment del nombre d’inspectors de treball que controlen el sector.

Despoblament de la Conca

Segons els últims indicatius la Conca de Barberà l’any 2016 tenia 20.220 habitants una xifra que ha baixat durant l’última dècada. El secretari general diu que “està per sota del llindar dels 20.000 habitants vol dir perdre serveis de la comarca i dependre més d’altres comarques com podria ser l’Alt Camp“. Afegeix que creu que els Ajuntaments han de fer polítiques d’habitatges per garantir que la gent que es vulgui instal·lar a la comarca o pugui fer.

Llort: “Penso que el Transport públic entre pobles de la Comarca funciona, però ens falta servei públic de cara a l’exterior, ens falta una xarxa de Rodalies de tren que podria ser molt factible i que sembla que no hi ha voluntat per tirar endavant.

Joan Llort ha parlat sobre el sector del turisme i l’hostaleria de la Conca de Barberà, el sindicat constata que, si bé s’ha incrementat el nombre de llocs de treball, “també ha crescut la precarietat com l’explotació laboral”Llort pensa que “si volem tenir oferta turística de qualitat, hem de tenir treballadors de qualitat, i els treballadors de qualitat passen per la formació i un salari digne”.

ENTREVISTA: