Una excavadora de l’Ajuntament de l’Espluga va rebentar ahir a la tarda, mentre arreglaven una fuita d’aigua, una canonada de gas a la cruïlla del carrer Noguera amb el carrer del Segrià i va provocar una petita fuita on hi va entrar aigua. L’incident no va obligar a desallotjar veïns, ja que es va tallar el subministrament de gas, que va afectar tots els abonats de l’Espluga de Francolí.

Com a conseqüència de la fuita es va activar el protocol per aquests casos i es va tallar ràpidament el subministrament per evitar qualsevol dany. A més, va quedar tallat el trànsit en aquest sector. El municipi es va quedar sense subministrament de gas a les 5 de la tarda i l’avaria no ha estat resolta fins passades la 6 del matí, més de 12 hores que els abonats no van poder fer servir el gas a les seves llars. Segons ha pogut saber l’Espluga FM Ràdio, l’avaria es va allargar tantes hores perquè els operaris no trobaven el tub de gas que havia de servir per poder treure l’aigua que havia entrat.

Per tal de resoldre l’avaria hi van treballar la Brigada Municipal de l’Ajuntament de l’Espluga i operaris de Gas Natural.