[youtube https://www.youtube.com/watch?v=r9IfGpODzjs]

Aquest diumenge, 2 de setembre, els camions ja no podran circular per la carretera N-240 entre Montblanc i les Borges Blanques. El Consell de Ministres del Govern espanyol ha aprovat aquest divendres el Reial Decret que dóna llum verd a les bonificacions de les autopistes.

A partir d’aquest diumenge estarà prohibida la circulació de camions per l’N-240, els vehicles hauran de passar per l’Ap-2, una mesura que arriba després d’anys de reclamacions i de problemes de sinistralitat. El Consell de Ministres ha aprovat les bonificacions pels vehicles pesants d’entre el 43 i el 50% segons facin el trajecte sencer o vagin de pas.

El Reial Decret es publicarà aquest dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat i entrarà en vigor diumenge, una mesura que havia d’entrar en vigor a l’octubre però que el Govern espanyol ha agilitzat per la via del Reial Decret. Tot just aquest divendres s’han col·locat els senyals que indiquen l’obligatorietat de desviar-se per l’AP-2.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha valorat de manera positiva l’entrada en vigor aquest de les bonificacions pel desviament obligatori de camions de l’N-240 a l’Ap-2, entre Montblanc i les Borges Blanques. Assegura que és “molt important” la mesura, que ajudarà a descongestionar la carretera nacional, que a més és un tram amb una alta accidentalitat. El Consell de Ministres del Govern espanyol ho aprovarà aquest divendres 31 d’agost.

ÀUDIO: Josep Andreu parla de la mesura aprovada aquest divendres

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=X66lUaGNKvs]