El Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l’Ajuntament de Montblanc han començat la campanya informativa del sistema de recollida de residus porta a porta, que s’implantarà com a prova pilot al centre històric de la vila l’1 d’octubre.

Aquest passat dilluns es va iniciar el període d’informació als establiments i activitats econòmiques, i s’ampliarà a les següents setmanes als veïns i veïnes i també a la resta de col·lectius. Per això, des de l’ens comarcal i el consistori es duran a terme diverses accions durant el mes de setembre amb l’objectiu de donar la màxima informació sobre el nou servei.

Fins que arrenqui el servei, es faran diverses accions informatives per tot el municipi, per tal d’arribar a tots els ciutadans. Una de les primeres accions ha estat enviar cartes a les cases del centre històric per informar-los del servei. També es faran xerrades en diversos formats.

La posada en marxa, l’1 d’octubre
Actualment el casc antic de Montblanc disposa d’un sistema de recollida de residus de contenidors de superfície de càrrega posterior i de soterrats. Aquests s’eliminaran amb la implantació del nou servei de recollida porta a porta.

L’inici de la recollida porta a porta de tots els residus –excepte del vidre- serà el dia 1 d’octubre i serà obligatòria per a tothom que visqui al nucli emmurallat. Els veïns del municipi hauran de deixar abans de les deu de la nit del dia 1 d’octubre les deixalles al carrer. La recollida dels residus s’efectuarà sempre a partir de les deu de la nit: per tant, caldrà treure les deixalles corresponents al vespre, a partir de les 20h i fins les 22h.

Les escombraries s’hauran de treure amb el cubell domiciliari que s’entregarà per domicili. Aquests cubells (en seran dos, un per la matèria orgànica i l’altre per la resta de les fraccions), seran entregats als punts informatius que es faran al Casal d’entitats entre el dia 26 i 29 de setembre.

En el servei porta a porta per a domicilis, setmanalment hi haurà tres dies de recollida de l’orgànica, dos dies d’envasos, un dia de paper i un dia de rebuig. El dia 1 d’octubre al matí es retiraran tots els contenidors del carrer, alliberant espai públic i reduint el soroll i les males olors, a més amb aquest canvi es pretén potenciar la recollida selectiva al municipi.