L’Ajuntament de Montblanc ha tret a licitació les obres d’urbanització del carrer Senan. Es tracta d’un dels grans projectes de l’actual legislatura, que estava encallat per un contenciós administratiu presentat pe alguns veïns del carrer.

El pressupost de l’obra és de 371.000 euros, i ha de servir per urbanitzar el tram de carrer que hi ha entre l’avinguda Doctor Folch i el carrer Reboll. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha explicat a Ràdio Montblanc que també preveuen arribar fins a l’avinguda Manel Ribé, gràcies a la compra de les cases que fins ara estaven abandonades per part d’un promotor immobiliari. Així, el consistori confia que al febrer-març de l’any vinent el carrer estigui urbanitzat de cap a cap, entre les dues avingudes.

Andreu destaca que «només dos veïns han presentat un contenció, i els nostre serveis jurídics ens han dit que podíem tirar endavant amb l’obra. Esperem que comencin a l’octubre o al novembre». Amb el carrer Senan acabat, es podrà reorganitzar el trànsit en aquesta zona de Montblanc, que té una altra concentració de vehicles per la proximitat als centres escolars.

Un projecte que ve de lluny

El projecte ha estat polèmic des de que es van anunciar les contribucions especials pels veïns del carrer l’any passat. D’entrada l’Ajuntament preveia que els veïns assumissin un cost més alt de l’obra, però l’equip de govern va rectificar i ha acabant assumint més del 50% del cost del projecte. Alguns dels veïns, però, s’han mostrat contraris a l’obra i han presentat al·legacions i també un contenció administratiu.

Ara, tot i les esmenes d’alguns dels veïns, el consistori ha decidit tirar endavant amb les obres. Les empreses podran presentar ofertes fins al 12 de setembre amb un pressupost de licitació de 371.333,18 IVA inclòs. El termini d’execució de les obres serà de tres mesos.