La Conca de Barberà tindrà piscina climatitzada durant tot l’any. Tota la comarca podrà fer ús de la piscina coberta retràctil al càmping de Montblanc, després que l’Ajuntament de Montblanc i el càmping Montblanc Park hagin arribat en un acord, presentat aquest dimecres a la capital de la Conca.

Mentre el càmping Montblanc Park estigui obert, els abonats hauran d’entrar per l’entrada principal del càmping i compartir piscina amb els turistes. A partir del novembre, quan el càmping tanqui per preparar la nova temporada, s’habilitarà un accés des d’un nou pàrquing que es construirà just davant de la piscina, i també estaran ja acabades les obres dels vestidors, que encara s’han de construir, així com la climatització de tot l’espai. L’Ajuntament puntualitza que totes les inversions van a càrrec del complex privat, menys el pàrquing que es construirà al costat de l’hípica de Montblanc i els serveis que tindrà la piscina.

La piscina climatitzada arriba després d’un projecte de llarg recorregut, molt esperat tant al poble com a la comarca, i que el consistori ha fet amb l’ajuda del càmping Montblanc Park. La piscina de 25 metres de llargada per 12 d’amplada i de 1’10 metres de profunditat utilitzarà un sistema de climatització per calentar l’aigua.

Tot i la data d’obertura de la piscina, el 12 de setembre, l’Ajuntament de Montblanc no ha aclarit els preus dels abonaments per part de la població ni tampoc els horaris d’obertura de les instal·lacions. Això sí, des del consistori es treballa per muntar-hi una programació d’activitats dirigides, per poder realitzar a la piscina durant l’hivern. També esperen arribar a acords amb les escoles de Montblanc perquè puguin fer cursos de natació en horari escolar de cara el segon i tercer trimestre.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, preveu que “aquest sigui un any de prova, i esperen que la gent hi participi”. També ha afegit que “mirarem a veure si amb aquesta fórmula de conveni podem cobrir aquesta necessitat”. L’alcalde es mostra satisfet de l’acord que han arribat amb el càmping de Montblanc.

ÀUDIO: Josep Andreu, alcalde de Montblanc, parla sobre l’acord

També, de setembre a novembre, al càmping obrirà a tots els ciutadans el seu parc aquàtic, que disposa de cinc tobogans. El director del càmping, Wallid Hanini, ha destacat que “fins al 5 de novembre tindrem tot el parc aquàtic obert, i la gent el podrà utilitzar, i després posarem en marxa la piscina climatitzada”. Afegeix que “serà també una prova per nosaltres, ja que mai fins ara hem climatitzat un espai tan gran”.

ÀUDIO: Wallid Hanini, director del càmping, destaca l’obertura del càmping per la gent de la comarca

El president del Consell Comarcal de la Conca, Francesc Benet, ha destacat que està satisfet de l’acord i que “és una instal·lació molt esperada pels ciutadans”, també ha volgut afegir que “ara és el moment de respondre els interrogants dels darrers anys, de si la Conca necessita una piscina coberta”. Per acabar, Benet ha volgut animar a tots els ciutadans a “empènyer el projecte i ser partícips de les activitats”.

ÀUDIO: Francesc Benet, president del Consell Comarcal, anima a tots els ciutadans a empènyer el projecte

ÀUDIO: Benet creu que ara és moment de respondre els interrogants

En la presentació dels nous acords entre l’Ajuntament de Montblanc i el càmping Montblanc Park hi ha assistit l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu; el director del càmping, Walid Hanini; el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Montblanc, Jordi Albalat i un tècnic del càmping, Josep Dalmau.

Presentació del nou acord entre l’Ajuntament de Montblanc i el càmping Montblanc Park