Blancafort ha ampliat aquest cap de setmana la família gegantera. La població ha estrenat dos capgrossos que tenen estil de bufó. Van ser batejats aquest diumenge a l’Ajuntament dins dels actes de la Festa Major.

Els capgrossos els ha creat el taller reusenc AVALLS Creació. L’acte de presentació va omplir la plaça Vella de Blancafort en un dels actes centrals de la seva Festa Major. A més a més, el municipi va celebrar la seva primera trobada gegantera on hi van participar els gegants de la Riba, de Rocafort de Queralt, de Vimbodí i Poblet, de la Llacuna, la Bisbal de Penedès i de les Borges Blanques.

ÀUDIO: Ramon Fabregat, president de la Colla Gegantera de Blancafort, parla sobre l’ampliació de la família gegantera

El cost aproximat dels nans ha estat de 2500 € i ha estat finançat per l’Ajuntament de Blancafort. A l’acte de presentació hi va participar l’alcalde, Magí Baltà, que va explicar algunes anècdotes i històries de la creació dels nous elements festius. Els nans estan caracteritzats de bufó i estan pensats perquè els puguin portar nens més grans de 6 anys.

ÀUDIO: Ramon Fabregat parla sobre la primera trobada gegantera

L’any passat la Colla gegantera va estrenar els seus primers gegants, dos personatges medievals que recorden els orígens de la població a més a més van ser batejats amb els noms de na Blanca i en Fort.

GALERIA DIMATGES DE LA I TROBADA GEGANTERA (IMATGES DE PEP MORATÓ)