[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yW6YLc7o5O0]

El divendres 31 d’agost el consell de Ministres espanyol aprovarà la partida de bonificacions pel desviament obligatori de camions a l’autopista Ap-2 des de Montblanc a les Borges Blanques, que podria entrar en vigor a la tardor juntament amb el desviament de l’Ap-7. Així ho ha anunciat en un twit un dels alcaldes que ha negociat la mesura amb el ministeri de Foment, el diputat d’En Comú Podem i alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso.

https://platform.twitter.com/widgets.js

La Generalitat va aprovar a principis d’agost les restriccions del pas de camions per l’N-240 des de Montblanc a les Borges Blanques, i també a l’N-340 des de Torredembarra. Perquè entri en vigor però faltava l’aprovació a Madrid de les bonificacions, competència del Ministeri de Foment. Segons informa TAC12, el ministre de Foment, José Luís Ábalos, ha comunicat el calendari definitiu de la mesura als alcaldes del Pacte de Berà.

L’entrada i sortida de l’autopista Ap-2 a Montblanc (Foto: TAC12)

Les bonificacions seran el 50% pels camions, que s’hauran de desviar obligatòriament per l’Ap-2 quan arribin a Montblanc i també des de les Borges Blanques. Els transportistes consideren aquestes bonificacions com a insuficients i reclament la gratuïtat de l’autopista, abans no s’alliberin els peatges l’any 2021.