[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-xCdnHaKTEw]

Les obres de l’autovia A-27 no s’han aturat aquest estiu al peu del Coll de Lilla. Aquesta setmana ja és visible l’estructura de les travesses del viaducte de Fontscaldes. Segons avança TAC12, la construcció dels pilars ja ha acabat i ara s’està instal·lant la base per on circularan els vehicles.

La construcció del Viaducte de Fontscaldes vista des del Coll de Lilla (Foto: Xavier Lozano)

Fa poc més de 15 dies que els alcaldes de la Conca van sortir novament en protesta per reclamar celeritat en la construcció del túnel del Coll de Lilla. Llavors, el diputat del PSC, Joan Ruiz, va assegurar durant la manifestació a Montblanc que aquesta tardor es desencallaria el projecte. El sudelegat del Govern espanyol a Tarragona també ha advertit que l’obra és una prioritat pel nou executiu de Pedro Sánchez.

Manifestació del 5 d’agost a Montblanc per reclamar el túnel del Coll de Lilla (Imatge: Pep Morató)

Les obres avancen

Mesos després dels dubtes sobre el desenvolupament de les obres a la zona de Fontscaldes, aquest mes d’agost la construcció del viaducte avança de forma visible. Abans de la construcció del túnel, l’A-27 ha d’arribar fins la boca sud. Al terme municipal de Valls ja es visibilitza l’estructura del viaducte de 27 metres sobre els pilars que l’aguantaran.

La construcció del túnel del Coll de Lilla costarà 115 milions d’euros, un 30% més del previst inicialment a causa de les mesures extra que s’aplicaran per evitar els efectes de les argiles expansives.