La Brigada Municipal de l’Ajuntament de l’Espluga va començar aquest dilluns a col·locar les plaques amb els noms dels presos polítics i exiliats que s’emparellen amb els noms de carrers existents. Les parelles de noms s’han fet buscant una relació entre les dues personalitats i es preveu que sigui una acció temporal.

Les 16 plaques són de color groc i al llarg d’aquesta setmana estaran totes col·locades. La iniciativa ja es va presentar a finals de juliol al Jardi dels Francolins amb la presència de familiars dels presos i exiliats polítics, juntament amb els representants del consistori de l’Espluga.

ÀUDIO: Joan Amigó, regidor de serveis municipals, explica la durada que tindrà l’acció

Els emparellaments tenen relació entre les dues personalitats

El nom de Carles Puigdemont va acompanyat amb l’altre president de la Generalitat que té un nom a l’Espluga de Francolí, Lluís Companys. El nom d’Oriol Junqueras acompanya al del carrer de Mossèn Ramon Muntanyola, ja que els dos són homes de pau i reconciliació des d’una òptica cristiana. El carrer de Lluís Carulla és ara també el de Jordi Cuixart, perquè és el president actual d’Òmnium Cultural, entitat fundada per l’empresari espluguí. Jordi Sànchez comparteix nom amb Anselm Clavé, els dos com a promotors de l’associacionisme català. L’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, comparteix el seu nom amb el de Rovira i Virgili, també president del Parlament.

Els altres noms de carrers associats són: Jordi Turull (amb el carrer de Prat de la Riba), Raül Romeva (amb el carrer d’Europa), Joaquim Forn (amb el carrer d’Àngel Guimerà), Dolors Bassa (amb el carrer de l’espluguí Mestre Roig), Josep Rull (amb el carrer de Joan Maragall), Toni Comín (amb el carrer de l’espluguí Dr. Joan Farré), Lluís Puig (amb el carrer de Joan Amades), Meritxell Serret (amb el carrer de Josep M. Rendé i Ventosa, com a també impulsor de l’agricultura), Clara Ponsatí (amb el carrer de Pompeu Fabra, que també va ser conseller a l’exili), Anna Gabriel (amb el carrer de Pau Casals, que també va portar la veu de la causa catalana a Ginebra) i Marta Rovira (amb el carrer Josep M. Folch i Torres, també exiliat).