La sisena edició del Danseu Festival de Les Piles ha donat el tret de sortida aquest divendres i proposa fins al diumenge una quinzena d’espectacles de companyies de 8 països diferents i 3 estrenes estatals. El festival de carrer ha començat amb “La Bugada”, un espectacle de la Buena Compañía que ha recordat les dones que rentaven als safareigs públics i com els rentadors eren també un espai de comunicació.

Durant el cap de setmana, Les Piles serà escenari de dansa de primer nivell, tot i que ja des de l’1 d’agost ha acollit els tallers de formació amb ballarins i professors d’arreu del món. Pel que fa al festival de carrer que va començar aquest divendres a l’espai de la Font, l’activitat va continuar a la Plaça Roja amb el projecte solidari Fekat Circus d’Etiòpia que va presentar l’espectacle “Move In” amb les acrobàcies i els malabars com a protagonistes. “Meeting Point”, de Cia Ertza, va unir els moviments a elements com l’aigua o un petit vaixell.

La primera jornada va acabar amb la quarta edició d’Improfighters, un espectacle impulsat des de l’organització de festival que convida al públic a entrar a escena per participar en una competició d’improvisació. L’organització ha xifrat en més de 400 persones el públic que va seguir les actuacions d’aquest divendres.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL