[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HdUEhj8Eo4o?rel=0]

L’Espluga ha completat un tràmit més per fer efectiu el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Tot i que l’Ajuntament ja va aprovar el POUM en el ple del novembre del 2017, ara ha aprovat per unanimitat les verificacions de les últimes demandes que la Comissió d’Urbanisme de Tarragona va requerir per tal d’aprovar-lo definitivament.

L’aprovació s’ha fet en el ple d’aquest 9 d’agost corresponent al juliol i ha comptat novament amb el vot favorable de tots els regidors. Per tal de donar aquest nou pas, l’Espluga ha hagut de completar alguns informes i afegir petites especificacions. En aquest sentit, l’alcalde, David Rovira, ha exposat que les principals complicacions han estat per completar el catàleg de masies i cases rurals. Amb tot esperen que aquesta tardor la Comissió d’Urbanisme pugui aprovar el pla i publicar-lo definitivament.

Al seu temps, el regidor de Som Espluga, Josep M. Vidal, va destacar l’evolució que ha sofert el POUM al llarg dels 14 anys des de l’inici del projecte perquè, va celebrar, no té res a veure al que es va redactar l’any 2004 abans de la crisi econòmica i no planteja un creixement desmesurat del municipi.