La Federació d’Independents de Catalunya (FIC) ha presentat aquest dijous a Montblanc la nova coordinadora electoral de la Conca de Barberà. És la primera vegada que la FIC posa en marxa aquesta eina i està representada per dos regidors electes de la formació a la comarca. La coordinació pretén dinamitzar la creació de noves llistes per a les eleccions municipals del 2019 i donar cobertura a les candidatures.

La direcció de la federació ha impulsat aquest juliol la nova coordinació i s’ha nomenat com a coordinadors a Toni Gutiérrez, regidor a l’Ajuntament de Montblanc i vicepresident del Consell Comarcal de la Conca, i Josep Sales, regidor a l’Ajuntament de Pira. Els representants han explicat que en els pròxims mesos es confeccionaran noves candidatures i també es concretaran alguns dels caps de llista, però d’entrada engeguen el camí cap a les municipals amb l’objectiu de guanyar representació a la comarca i amb ganes de revalidar les actuals alcaldies de Santa Coloma de Queralt i Pira. Així, obren les portes perquè qui ho vulgui pugui formar part d’una llista de la FIC amb l’únic requisit de treballar en benefici del poble i la comarca.

ÀUDIO: Els dos coordinadors exposen l’origen i objectius de la coordinació electoral

 

La FIC confia que és un moment crucial per al municipalisme

«Estem en un moment en què el municipalisme té futur», ha expressat Toni Gutiérrez i creu que el treball per als pobles és compatible amb el fet d’integrar persones de diverses ideologies en una mateixa llista. En aquest sentit, consideren que el context polític i social que viu Catalunya pot beneficiar-los pel fet de ser una formació independent, no partidista.

ÀUDIO: Toni Gutiérrez destaca el municipalisme de la FIC

En la presentació d’aquest dijous, també s’ha destacat que la FIC vol tenir un paper actiu en la transformació de la Conca de Barberà, per exemple a través del Pla Estratègic de Desenvolupament. L’abastament d’aigua potable en alguns municipis, el despoblament i l’accés a l’habitatge, les infraestructures, la promoció econòmica i el medi ambient són, han detallat, alguns dels reptes per al futur de la comarca. En el paper comarcal de la federació, Gutiérrez ha ressaltat el pas de Josep Pijoan a la presidència del Consell Comarcal durant 1 any i mig.

La formació ja ha confirmat les candidatures dels dos pobles més grans de la Conca de Barberà. Per un costat, Toni Gutiérrez repetirà a Montblanc i, d’altra banda, a l’Espluga la FIC presenta una nova candidatura amb Francesc Sánchez al capdavant.