Molts pobles de Catalunya estan aquests dies de Festa Major. A la Conca de Barberà, a partir d’aquest divendres, coincidiran les festes de cinc poblacions de la comarca i, així, un cap de setmana més, places i carrers s’ompliran d’activitats per a tots els públics.

Els Catarres, Porto Bello i l’Orquestra Mitja Nit encapçalen les propostes musicals

El primer dels municipis en obrir la Festa Major és Solivella que ja ha començat els actes aquest dijous amb la cessió d’ús del Casal i Celler del Sindicat de Vinyaters a l’Ajuntament. La jornada acabarà amb un tast de vins i caves. Oficialment la Festa Major arrancarà divendres amb el pregó a càrrec d’Antoni Sans i el xupinasso. Pel que fa a les propostes musicals, en destaca el concert de divendres a càrrec de la Stromboly Jazz Band i, dissabte, amb l’Orquestra Mitjanit i Porto Bello. Abans s’haurà celebrat la 10a edició de l’espectacle de foc La Nit de Walpurgis. Fins al 15 d’agost també hi haurà balls de Festa Major, un tobogan aquàtic, la festa holi o la ballada de sardanes. [PROGRAMA DE SOLIVELLA]

Belltall començarà les festes aquest divendres i s’allargaran fins al 19 d’agost. Aquest divendres es podrà escoltar la música de Joan Masdéu i del projecte “Gràcies Ovidi”. Tot i això, el pregó serà el dissabte 18 a càrrec d’Eduard Biosca, conegut pel personatge del Senyor Bohigues, i també oferirà un monòleg a dos quarts de 8 del vespre de diumenge. Sense cap mena de dubte, el nom d’Els Catarres és el més destacat de la programació. El concert serà el dissabte 18 d’agost a partir de les 10 de la nit, un cartell que completa Tapeo Sound System i La Terrasseta de Preixens. Entre d’altres, al llarg d’aquest dies, Belltall tindrà un parc infantil, ballada de sardanes o el Joc Gegant de Passanant. [PROGRAMA DE BELLTALL]

També hi haurà festa al petit nucli de Vallespinosa amb actes populars, jocs per als infants o cinema a la fresca. Montbrió de la Marca, nucli agregat de Sarral, proposa un maridatge de vins i patés, una botifarrada popular i ball de Festa Major. També hi haurà música en directe a Vallfogona de Riucorb i, entre d’altres, teatre, un tobogan aquàtic i un torneig de beerpong. En totes les poblacions no hi faltaran les cercaviles i actuacions de cultura popular.