[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9SVlig_YcDA?rel=0&w=560&h=315]

La setzena edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, que se celebrarà els dies 28, 29 i 30 de setembre ja disposa del programa definitiu. Enguany el Festival comptarà amb la participació de 27 expositors d’arreu d’Europa.

El Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc es celebrarà a l’antiga església i el claustre de Sant Francesc i tornarà a ser punt de trobada de ceramistes arribats d’Europa. A la nau central hi haurà l’espai d’exposició i venda, on es podran trobar ceramistes arribats de Catalunya (11), França (9), Espanya (6) i el Regne Unit (1).

Al claustre hi haurà la mostra d’un ceramista belga i cinc dels Països Baixos, país convidat en aquesta edició, les demostracions i els tallers dedicats a grans i a petits. La plaça tornarà a acollir l’espectacle dels dissabte al vespre: la companyia Fanglina presentarà Fire Lakes.

El cartell de la setzena edició

La imatge de la portada del programa i del cartell és una peça del ceramista Jordi Serra. Precisament el primer acte del festival està dedicat a aquest artista de Cornellà de Llobregat.

El dijous 6 de setembre, dins els actes de la Festa Major, s’inaugurarà l’exposició Reflexos metàl·lics. Nissaga Serra del 1901 fins al 2018. Tindrà lloc a la Sala Sant Miquel i es podrà visitar els matins de divendres i els caps de setmana previs al festival i, òbviament, els tres dies de Terrània. Els aficionats a la ceràmica trobaran altres exposicions durant el festival. A la Galeria Natàlia Ferré hi exposarà Montse Llanas; al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, Mercè Rius; i a l’Oficina de Turisme hi haurà una mostra d’obres del alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona.