Una vintena de joves de l’Espluga de Francolí que estan cursant l’ESO o començaran aquest setembre han rebut classes de suport aquest juliol i han participat en diverses activitats lúdiques gràcies a un programa educatiu que pretén frenar el fracàs i l’abandonament escolar.

A través del Pla Educatiu d’Entorn, l’Espluga s’ha adherit als programes “Ilusiónate” i “Quédate” del Ministerio de Educación y Formación Profesional en el marc de Proeducar Ilusionate. L’acció té per objectiu oferir suport als joves amb més dificultats i que tenen el risc d’abandonar la seva formació acadèmica. La regidora de Benestar Social, Maria Jesús Martín, explica que la iniciativa és útil per facilitar els tallers a les famílies amb menys recursos.

ÀUDIO: Maria Jesús Martin parla de la importància del programa educatiu

Per poder fer aquests estudis assistits i activitats esportives, el consistori ha rebut una subvenció de 2.000 euros, la meitat per a cada un dels programes. Durant quatre dies a la setmana, els joves han fet 4 hores d’estudis i esports en diversos punts del municipi, per exemple amb Drac Actiu. Al llarg del nou curs, el programa de suport seguirà amb el projecte “Quédate” mitjançant activitats extraescolars.