Vilanova de Prades ha celebrat aquest diumenge els 855 anys de la població inaugurant un monument a la rotonda d’entrada al municipi que ara passarà a anomenar-se plaça Pere d’Avellà en honor al poblador de la vila, Pere d’Avellà.

En el marc dels actes de la Festa Major, Vilanova ha homenatjat el fundador del municipi. L’any 1163, el monarca Alfons, el Cast, i el castlà de Siurana, Arbert de Castellvell, van donar a Pere d’Avellà el lloc de Vilanova amb la condició de poblar-lo i de construir-hi un castell. Fins al dia d’avui, el poble de Vilanova no havia reconegut a Avellà i ho ha volgut fer dedicant-li l’antiga rotonda anomenada de la Diputació.

ÀUDIO: Artur Miró, alcalde de Vilanova, parla sobre la necessita de fer un homenatge a Pere d’Avellà

L’acte d’inauguració va anar a càrrec de l’alcalde, Artur Miró, i del regidor de Cultura, Eloi Menasanch. També hi va ser present l’escultora de la placa, veïna del municipi.

A continuació, es va inaugurar una exposició fotogràfica que repassa la història del municipi a través d’imatges de veïns i veïnes. En la mostra fotogràfica es pot observar els canvis paisatgístics de Vilanova en els darrers anys.

ÀUDIO: Miró defineix l’exposició fotogràfica