Coincidint amb la Festa Major de Vimbodí i Poblet, el municipi ha donat a conèixer l’obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol a la comarca amb una visita comentada a l’església parroquial, on el col•laborador de Gaudí va dissenyar-hi l’altar i altres elements de la capella de la Mare de Déu de Montserrat.

L’historiador de l’art i museòleg Damià Amorós ha estat l’encarregat d’explicar a una vuitantena de persones les referències artístiques de Jujol que es poden trobar a la Conca de Barberà i, de forma més extensa, les característiques de la capella de l’església de Vimbodí. Per Amorós, l’activitat ha estat important perquè considera que “és una obra de primera categoria modernista desconeguda per la població de Vimbodí i de la comarca” i que destaca per la intervenció del mateix artista quan ja tenia una edat avançada.

ÀUDIO: Destaca l’obra de Josep M. Jujol a Vimbodí i Poblet

Damià Amorós ha explicat les diverses particularitats i característiques de la creació de Jujol a Vimbodí, uns treballs que van comptar amb l’ajuda del pintor local Adrià Campdesuñer. Entre d’altres, s’ha destacat que la Mare de Déu de Montserrat de la capella està feta amb alabastre de Sarral i va ser pintada per ell mateix. D’altra banda, Amorós ha definit que el retaule és pot etiquetar dins de l’art gòtic perquè, entre d’altres detalls, està fet de fusta, consta de tres pics i guardapols. “Un dels elements que m’és m’exalta són les dues làmpades”, ha expressat l’historiador.

ÀUDIO: Amorós assegura que l’obra de Jujol és desconeguda a la comarca

Jujol va treballar en diverses ocasions a la Conca

La visita també ha destacat altres referències que es poden trobar a la comarca. Com per exemple la custòdia de l’església de Belltall, un encàrrec per a la confraria de Sant Magí de la Brufaganya o el treball amb alabastre de Sarral.

L’acte d’aquest dissabte està inclòs en l’Any Jujol140, que promou l’Ajuntament de Sant Joan Despí per donar a conèixer la figura i l’obra de l’arquitecte tarragoní amb motiu dels 140 anys del seu naixement.

ÀUDIO: Joan Güell parla de la importància de l’art de Jujol al municipi