Conesa ha viscut aquest dissabte la desena edició del Mercat Vell amb la participació de 60 paradistes i més d’una trentena d’entrades de cases amb diverses exposicions.

Els carrers de la població s’han omplert d’antiguitats, trastos, peces d’artesania, recreacions històriques i també de degustacions gastronòmiques. Destacar l’exposició “Som Conesa, Som Mercat Vell” un recull de fotografies dels 10 anys de trajectòria de la festa, destacant el tràgic incident del 2 d’agost del 2014, quan la riera es va inundar. Amb una mostra de diverses fotos penjades amb bosses de cartó han volgut recordar tots els anys del mercat. A més a més, també s’ha fet un àlbum de cromos per tal que els més petits poguessin omplir-lo d’imatges de tots els anys.

ÀUDIO: Joan Ramon, membre de l’organització, ens parla dels inicis i de la importància de les cases del municipi

Danseu Festival, també ha estat present en el Mercat amb una representació de dansa contemporània. Els nans de Montblanc han sigut els que han animat la festa durant el matí pels carrers de Conesa.

ÀUDIO: Joan Ramon exposa la transcendència que té el Mercat per la població

Una desena edició que s’ha complementat amb la novena trobada d’intercanvi de plaques de cava, la setena edició de tast de vins i formatges de la DO Conca de Barberà i també amb l’estrena del Danseu surt de Les Piles, un petit tast de dansa del festival que s’està celebrant en aquest municipi de la Conca i que del 10 al 12 d’agost viurà els dies forts.

GALERIA D’IMATGES DE GERARD BOSCH