La recent remodelació de la plaça de Sant Isidre de l’Espluga ha topat amb les queixes dels professionals del consultori mèdic ubicat a tocar d’aquest espai. Els treballadors de l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc han adreçat les seves reclamacions a l’acalde de l’Espluga per mitjà d’una carta on, en grans trets, demanen una major accessibilitat per a les ambulàncies i places d’aparcament.

Els professionals lamenten que la renovació de la plaça de Sant Isidre ha significat una pèrdua d’accessibilitat al CAP de l’Espluga i l’eliminació d’aparcaments reservats per als professionals que utilitzen el seu vehicle per fer atenció domiciliaria a la comarca. En aquesta línia, el grup de l’oposició al consistori, SOM Espluga, també ha traslladat aquesta qüestió al Ple Municipal en diverses ocasions.

Per aquests motius, els treballadors del centre demanen que les ambulàncies i els vehicles que transporten persones amb problemes de mobilitat puguin accedir fins a l’interior de la plaça, per exemple, gràcies a un sistema de pilones que permeti l’entrada d’aquests vehicles. Al mateix temps, reclamen l’existència d’una plaça d‘aparcament per al vehicle d’urgències del CAP i per al personal que desenvolupa l’atenció domiciliària.

D’altra banda, pel que fa a l’altra entrada del consultori, des del carrer d’Anselm Clavé a la planta inferior, els professionals asseguren que l’accés no està pensat per a les ambulàncies i, per això, sempre s’accedeix des de la plaça de Sant Isidre. Tot i això, al carrer d’Anselm Clavé hi ha dues places reservades per a persones amb discapacitat i també l’espai reservat per a l’ambulància, just on s’estacionava en horari nocturn, malgrat que des del 2016 el municipi va perdre aquest servei.  L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, encara no ha respost la carta i, per ara, no ha volgut fer declaracions.
 

2 COMENTARIS

  1. Crec que això és aprofitar el tema de la ambulància per tornar a aparcar com antigament,un accés per la ambulància és correcte ,pel cotxe sanitari també,per gent amb mobilitat reduïda també,però al final estarà ple de cotxes probablement del personal del consultori ja que dóna la sensació que es un dels objectius i amb tot plegat la plaça amb quatre dies estarà feta una m………. .

Comments are closed.