L’Associació Cultural Espluguina per la Comunicació Local l’Espluga Audiovisual obre aquest mes d’agost el període d’inscripcions de persones i projectes per participar a la propera temporada de l’Espluga FM Ràdio. L’entitat sense ànim de lucre participa actualment en una vintena de programes i projectes diferents en el marc de l’emissora municipal de l’Ajuntament de l’Espluga, entre d’altres propostes.

L’Espluga Audiovisual agrupa mig centenar de professionals i col·laboradors que, sense ànim de lucre, fan possible l’extensa programació i cobertura de la ràdio espluguina com a multiplataforma de comunicació.

La participació a través de l’Espluga Audiovisual es pot fer en programes de ràdio com a locutor o tècnic de so, o en diferents projectes audiovisuals i multimèdia elaborant continguts informatius o audiovisuals per les xarxes socials, portals web o per consum als diferents dispositius multimèdia.

L’entitat ofereix formació gratuïta i introducció als mitjans de comunicació públics de l’Espluga a persones majors de 12 anys, d’arreu de la Conca de Barberà i altres comarques, sense necessitat de tenir cap titulació ni coneixement previ.

La propera temporada

El 12 de setembre l’Espluga FM Ràdio arrencarà la temporada 2018-2019, per la qual està preparant alguns canvis i novetats, on s’espera incorporar noves propostes i membres de l’equip.

L’anterior temporada  l’Espluga Audiovisual col·laborava en 7 propostes culturals per l’Espluga FM Ràdio, com el magazín Inquiets, els programes d’anglès Excuse Me o Story Time, de cultura popular com Terra de Festa, espais d’entrevistes i tertúlies socials com Persones que eduquen, El Pedrís i Entre vins i fogons.

L’entitat de comunicació també és part activa en quatre propostes dels Serveis Informatius, com l’Informatiu Cap de Setmana i l’Infoesport de la Conca de Barberà, coproduïts amb Ràdio Montblanc i l’EFMR, a més de l’Ajuntament a Casa o la Tertúlia del Diumenge.

Els membres de l’Espluga Audiovisual participaven fins el juny passat en 9 propostes musicals diverses que s’han emès per l’Espluga FM Ràdio, d’estils tant variats com la música clàssica (Tast de Clàssica), el rock (Un altre programa de música), el pop (La Clau del Pop) o la música electrònica (Electro EFMR i Factoria 90).

També hi ha hagut espai per la música educativa (El Sorollari) i el remember (Música a la Carta, Ara i Sempre i Passeig Musical). Pel que fa a la música electrònica, els principals Dj’s de la Conca han ofert cada divendres sessions exclusives per l’EFMR.

Durant l’estiu, l’Espluga FM Ràdio manté la reemissió d’alguns d’aquests programes i l’estrena d’altres propostes que podrien consolidar-se de cara al setembre, a més de la cobertura informativa a través de les plataformes multimèdia i els informatius radiofònics.

Els estudis de l’Espluga FM Ràdio, seu central de l’Espluga Audiovisual