Belltall celebrarà aquest dissabte la desena edició de la Festa de l’All, enguany amb més activitats per tal commemorar l’aniversari de la festa que impulsa l’Agrupació de Productors d’all del municipi.

La principal aposta de la Festa de l’all és el mercat de paradetes de productes de la Vall del Corb, durant tot el matí fins al migdia a la plaça de les Escoles es podran comprar alls de la temporada i altres productes del territori.

Amb motiu del desè aniversari de la cita anual s’ha incorporat el I Concurs de Fotografia a Instagram. Els participants tenen fins al dia 4 d’agost per publicar instàncies que estiguin relacionades amb l’all, el cultiu o on es vegi reflectit l’esperit de la festa. Hi haurà tres premis per les tres millors fotografies.

Programació de la Festa de l’All

La jornada de dissabte, dia 4 d’agost, començarà, com és tradicional, amb l’esmorzar a les 10 del matí, al carrer de Baix, amb productes de la comarca.

A tres quarts de 12 hi haurà una conferència sobre “Un projecte de vida a la Vall de Corb: Gallines i turisme rural” a càrrec de Salut Busqueta Franco i introduïda pel cuiner Albert Marimon Roca. Seguidament es presentarà amb format contacontes el nou llibre infantil sobre l’All de Belltall. A la plaça de les Capelles exposició “Pompeu Fabra: paraules de conreu” amb motiu del 150è aniversari del naixement del lingüista i el centenari de la publicació de la primera Gramàtica Catalana.

A mig matí tindrà lloc l’actuació del grup Castellgralla, pels carrers del poble. A les 6 de la tarda arribarà el Concert#54 de Lux Fundació ‘Musical humors’ del Capità Tobias Hume, a càrrec de Santi Mirón, viola de gamba, a l’església de Sant Pere. En finalitzar s’obsequiarà amb copa de cava i un tast de coca de recapte.

L’aniversari de la festa arriba en una campanya molt bona per a l’all

La collita d’alls d’aquesta temporada ha sigut molt bona pel que fa a la qualitat del producte i a la seva grandària. Així ho han explicat a l’EFMR els productors d’all de Belltall que han assegurat que la pluja i les nevades han fet que aquest any la collita hagi sortit en bon estat. Tot i això, l’arrancada dels alls es va enrederir uns dies a causa de les pluges i la falta de calor.

Creix la collita d’alls de Belltall i la grandària de les cabeces

El preu de l’all ve marcat per l’Agrupació de Productors d’All de Belltall, per exemple una forca gran amb 50 cabeces d’alls dels grans té un preu de 30€, també es poden trobar forques més petites i a un preu més barat.