Santa Coloma de Queralt ha celebrat aquest dissabte la novena edició de l’Androminíac, una cursa d’andròmines que es transcorre els carrers del nucli antic del municipi.

Un total de 55 participants amb 20 andròmines van participar en la novena edició de l’activitat, una cursa dividida dos circuits competitius. D’una banda, el Fun track que és un circuit amb obstacles amb salts i tolls d’aigua i, de l’altra, el Fast Track en què es posen a prova la velocitat de les andròmines. Les andròmines són impulsades únicament amb la inèrcia de la mateixa baixada pels carrers estrets de la població.

ÀUDIO: Julià Pontnou, president de l’Associació Androminíac, parla sobre la baixada d’andròmines

El primer premi de la competició Fast Track va ser per “Ecdgas“, l’andròmina va completar el circuit amb un temps d’1 minut i 36 segons i va guanyar només per 35 dècimes al “John Smith” que va ser el segon classificat. En tercera posició va quedar l’andròmina “Gas que fa baixada!”.

El circuit Fun Track estava format per una seqüència d’obstacles per tal que les andròmines haguessin de superar-les. L’andròmina més divertida va ser “Mini Cutres” seguida de “Els pagesos al volant” i “Felpuda Racing”. El premi Androminíac, destaca un fet diferencial de les andròmines i de la baixada, en aquest cas se li va atorgar a “Bigotis”, un trasto que imitava els Bombers i eren 9 persones.
El premi constructors destaca les construccions fetes pels participants. “Gas al Matalàs” va rebre el premi per participar amb una andròmina molt còmoda. També es van repartir 3 premis a les millors fotografies d’Instagram.

ÀUDIO: Julià Pontnou exposa que venen participants de tot Catalunya.

En els dos circuits hi havia 30 voluntaris que cuidaven la seguretat dels participants. A més a més, es podien seguir els resultats en directe amb l’aplicació Androminíac.