[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DZOPySzJzyg?rel=0&showinfo=0&w=560&h=315]

La plaça de la vila de l’Espluga s’ha tenyit de groc aquest migdia en la gran ballada de la Festa Major. Els assistents han alçat pancartes grogues amb el lema “Fem República Catalana”.

L’acte més simbòlic de la Festa Major de l’Espluga, a més de la participació de tots els elements de cultura popular del municipi, enguany també ha tingut un to reivindicatiu. Les seccions locals de l’Assemblea Nacional Catalana han promogut que els membres de les entitats de cultura popular i els assistents aixequessin rètols per reclamar la república catalana, una acció que traslladaran a les Festes Majors de la resta dels municipis de la Conca de Barberà, com ha expressat Josep Maria Mercadé, un dels membres de l’Espluga per la independència. D’altra banda, com ve sent habitual en les darreres actuacions, els gegants de l’Espluga i els gegants de la Germandat de la Santíssima Trinitat han ballat portant un llaç groc.

ÀUDIO: Josep M. Mercadé explica la iniciativa

A més a més, des de les entitats independentistes, coincidint amb les festes del municipi, també s’ha penjat una estelada gegant a la façana del Casal i les pancartes amb tots els presos i exiliats polítics. El CDR de l’Espluga també ha penjat diversos cartells recordant que, tot i celebrar la Festa Major, cal seguir lluitant.

ÀUDIO: Mercadé també detalla altres accions que s’han fet coincidint amb la Festa Major