Edició amb un final inesperat de la 41a Cursa Popular de l’Espluga de Francolí, que en la classificació masculina dels 15 quilòmetres ha vist com uns problemes de salut del que ha estat capdavanter durant tota la competició, Mohamed Zarhouni, li han impedit fer-se amb la primera posició. Zarhouni s’ha desplomat a 500 de la línia de meta després d’haver completat gairebé tot el recorregut amb una gran diferència per darrera dels que en tot moment havien mantingut la segona i tercera posició.

Mohamet Zarhouni no ha pogut arribar a l’sprint final amb forces per un problema de salut i ha deixat avançar Abderrahim El Jaafari que s’ha proclamat vencedor amb un temps de 48:51”11. En segon lloc ha quedat el guanyador de l’edició del 2017, Víctor Puyuelo, amb un temps de 49:28”13. Mohamed Zarhouni, qui havia anat espatat a gran distància del grup durant tot el recorregut ha pogut aixecar-se de nou i completar els 15 quilòmetres amb un temps de 49:51”21.

ÀUDIO: Els dos primers classificats tornaran a la Cursa de l’Espluga 

La forta calor d’aquest dissabte 28 de juliol ha estat un dels principals factors a la contra dels prop de 470 corredors de diferents procedències que s’han inscrit a la Cursa, un 35% menys que l’any 2017. Això ha fet que hi hagi hagut algunes incidències de caràcter lleu que han obligat a actuar els professionals sanitaris.

ÀUDIO: Abderrahim El Jaafari, primer classificat, exposa les dificultats de la cursa.

ÀUDIO: Víctor Puyuelo, segon classificat, explica com ha anat la cursa de 15km.

Míriam Ortiz repeteix a la femenina

La guanyadora de la classificació femenina de la Cursa de 15km ha estat novament la badalonina Míriam Ortiz, que ja va guanyar l’any passat. Aquest cop ha fet un temps molt igualat amb el 2017 de 56:49”98. Ha anat seguida d’Angèlica Esparza, amb 1:04’32”76 i de la tarragonina Anahí Herrera amb 1:06’55’96.

ÀUDIO: Míriam Ortiz valora la primera posició en la cursa de 15km.

Pel que fa a la cursa de 5 quilòmetres, Jordi Garcia ha quedat primer de la masculina, amb un temps de 17’27”11 seguit de l’ebrenc Aitor Tomás amb una marca de 17’34”51 i Oriol Ferré, amb 17’39”92. Una classificació que en aquest cas ha estat molt igualada.

En el cas de les dones, la guanyadora de la cursa de 5 quilòmetres ha estat Jackeline Gómez, de Vilafranca del Penedès amb 21’30”47, i en segona posició l’atleta de Rumania Angélica Damoc amb 23’29”26. Rosalia Aparici, d’Olesa de Montserrat, ha estat la tercera dona de la cursa curta amb un temps de 26’17”37.

Marc Morató, primer espluguí

Pel que fa a la categoria d’espluguins, l’atleta local Marc Morató ha pogut assolir el repte d’encapçalar la classificació espluguina de la Cursa popular més antiga de Catalunya, després de quedar segon l’any 2017. En aquest cas Morató ha fet un temps de 58’21”66, per sota de l’hora i 56 segons d’ara fa un any. Per darrere seu han quedat els espluguins Jordi Espasa i Joan Isern.

Ampli desplegament de l’Espluga Audiovisual

L’equip de l’Espluga Audiovisual ha ofert aquesta tarda a partir de les 18.30h i fins les 20.30h la retransmissió en directe de la 41a Cursa Atlètica de l’Espluga per l’Espluga FM Ràdio. El programa especial ha començat amb la prèvia de la competició que organitza al Club Atlètic Espluguí seguit del minut a minut de la cursa amb diferents punts de connexió com la línia de sortida i arribada, a la plaça del Centenari.

El programa s’han conduït Xavier Lozano i Anna Garcia des del centre de dades de la carretera de Poblet, i amb narració en directe des del peu de cursa de Jordina Picanyol i Júlia Moyà, amb Josep Morató seguint la capçalera en directe. Albert Grinyó ha completat els punts de connexió amb la narració des del Monestir de Poblet, un dels llocs emblemàtics per on passa la cursa. Tot plegat amb la realització tècnica de Gerard Bosch, a la coordinació i Jofre Majoral a la producció. Els fotògrafs de l’Espluga Audiovisual han captat el minut a minut de l’esdeveniment esportiu i un dels actes més participatius de la Festa Major de l’Espluga.

GALERIA D’IMATGES DE PEP TORRES I PEP MORATÓ