Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts dos homes de 33 i 52 anys, de nacionalitat espanyola, veïns de Montblanc i Valls, com a presumtes autors d’un delicte de robatori amb força al polígon industrial les Eres de l’Espluga de Francolí. Un dels detinguts hauria comès, a més, quatre robatoris amb força a Montblanc i a Valls i dos delictes d’estafa i d’usurpació d’estat civil.

Els fets van ocórrer durant la matinada del dimarts i la policia catalana va ser alertada perquè havia saltat l’alarma d’un establiment. Els lladres van forçar la reixa de l’empresa i van fer un forat en una porta de vidre. Mentre els mossos de Montblanc confirmaven el fet i facilitaven informació sobre el robatori, diverses patrulles de Valls van establir un dispositiu de recerca. De fet, hores abans una patrulla va veure un vehicle amb dues persones al seu interior amb una actitud sospitosa que, més tard, van poder localitzar i aturar. Els dos ocupants són els presumptes autors del robatori i a l’interior del cotxe, portaven eines, una navalla, guants. També objectes i diners que havien sostret de l’establiment.

La Unitat d’Investigació de Valls es va fer càrrec del cas, ja que tenien obertes diverses diligències que apuntaven als dos homes com a presumptes autors. Fruit de les indagacions, van descobrir que els dos detinguts serien els presumptes autors d’un robatori amb força en una benzinera de Valls el passat 28 de juny. A més, durant el mes de juliol haurien comès un robatori amb força en una casa, dos robatoris amb força en un bar restaurant i dos robatoris amb violència en dos establiments comercials de Valls.

Un dels detinguts hauria comès altres robatoris i delictes

Els investigadors també van poder acreditar que el detingut de 33 anys era el presumpte autor de quatre robatoris amb força a tres bars de Montblanc i un estanc de Valls. A més, a Reus hauria comès dos delictes d’estafa i d’usurpació d’estat civil, ja que utilitzant el DNI d’una altra persona va aconseguir retirar diners en una entitat bancària. Tots els fets, excepte un dels robatoris de Montblanc, haurien estat perpetrats entre el 5 i el 21 de juliol.

Els dos detinguts, que acumulen una trentena d’antecedents per delictes contra el patrimoni, han passat aquest dijous a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Valls i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.