[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pOj5_xykotc?rel=0&showinfo=0]
La Guàrdia Civil va aturar aquest dimarts en un control de trànsit al Coll d’Ares a l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu,  junt amb la resta d’alcaldes i alcaldesses de l’Associació de Municipis per la Independència quan van travessar la frontera entre Espanya i França per assistir a una reunió.

Els polítics van ser identificats mentre es dirigien a una trobada independentista i en defensa dels presos i exiliats polítics a Prats de Molló, junt amb un centenar d’alcaldes de la Catalunya Nord. La presència policial va sorprendre els polítics independentistes perquè, asseguren, que en aquest punt no és habitual trobar controls d’aquestes característiques.

Segons ha detallat Josep Andreu a TAC12, el dispositiu de la Guàrdia Civil l’integraven com a mínim sis vehicles repartits en tres controls successius a l’antiga duana del Coll d’Ares. Andreu també ha explicat que els agents els van preguntar sobre on anaven i què anaven a fer.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pOj5_xykotc]