Vilanova de Prades ha recuperat els antics rentadors municipals després de 3 anys en obres, una millora que l’Ajuntament ha inaugurat aquest dissabte.

Tot va començar l’any 2015 amb l’ajuda de veïns de la població que van netejar els voltants de l’espai. A partir d’aquest fet, l’Ajuntament de Vilanova va veure la possibilitat de recuperar el lloc per tal que els rentadors fossin patrimoni local. La rehabilitació ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament que durant tres anys han subvencionat la remodelació de l’espai. En total les obres han costat 20.000 €.

ÀUDIO: Artur Miró parla sobre el mal estat dels rentadors

El safareig es va construir l’any 1950 i en aquests darrers 20 anys havia quedat molt malmès. L’actuació ha constituït en l’arranjament de les parets dels vasos dels rentadors, la construcció d’un mur lateral i d’unes columnes que sostenien la teulada i la mateixa teulada. Els rentadors presenten una particularitat única a la comarca, els panots vermells dels safareigs.

ÀUDIO: Artur Miró exposa el valor dels rentadors pel municpi

Aquests safareigs formen part del patrimoni local de Vilanova de Prades i estan inclosos a la “Ruta del Patrimoni i dels portals adovellats”, circuït senyalitzat amb panells interpretatius.

Artur Miró: “Els rentadors tenen un valor sentimental pel municipi”