[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FcpiU8Gk8pM?rel=0]

La Festa Major de l’Espluga té, per segon any consecutiu, unes postres específiques, enguany amb la novetat que la base del pastís és un iman col·leccionable que portarà la imatge d’algun dels elements de la cultura popular del municipi.

Les quatre pastisseries de l’Espluga fan aquest 2018 un pastís semifred de fruites del bosc amb cruixent de carquinyolis. En l’estrena de l’any passat es van exhaurir totes les existències i enguany es repeteix l’aposta amb aquesta nova recepta conjunta que sempre portarà el carquinyoli com a ingredient.

Pel que fa a l’iman que s’estrena, enguany està dedicat a la família de Gegants Neolítics de l’Espluga. D’aquesta manera, any rere any es dedicarà a la cultura popular espluguina i substituirà l’històric obsequi que fins ara es regalava a les dones assistents al concert-vermut del divendres de Festa Major.

Les quatre pastisseries de la vila el posaran a la venda a partir d’aquest dijous i fins al diumenge 29 de juliol perquè així els àpats de la Festa Major puguin acabar amb aquest peculiar pastís.