Aquest dissabte el Castell Templer de Barberà de la Conca ha acollit la tercera edició de la Nit 5.1 que ha tingut la dansa, la música, el vi i la gastrònoma com a protagonistes. L’acte organitzat per l’associació La Conca 5.1 va aplegar unes 500 persones, una xifra que s’iguala a la de l’any passat i, segons els impulsors, consolida la cita com un punt de trobada anual dels col·laboradors de l’associació i de la gent del territori.

El balanç de l’edició d’aquest 2018 és molt positiu, segons ha confirmat a l’EFMR el responsable de La Conca 5.1, Leandre Romeu. Des de l’asssociació es destaca l’absència de pluja i la resposta del públic les actuacions artístiques i musicals. Finalment, el representant de La Conca 5.1 ha confirmat que el format de l’acte és el més adient i, per això, les pròximes edicions seguiran aquesta línia, tot i que remarca que l’apartat gastrònomic ha d’ampliar el ventall de restaurants i la quantitat de menjar perquè que a les 11 de la nit s’havien esgotat les existències.

La festa d’estiu va començar a dos quarts de vuit del vespre amb més d’una desena de cellers i quatre restaurants que van apropar diverses propostes gastronòmiques. En l’àmbit musical, els encarregats d’obrir la Nit 5.1 van ser els DJs PD Soul Rebels, els montblanquins Jordi Romeu i Isaac Ballesté, i va continuar amb el duet format pels espluguins Joan Vilalta i Pere Prats.

Tot seguit, va ser el torn de la dansa, l’escenari del Castell Templer va rebre l’espectacle «Animo Animal», un treball de la companyia madrilenya Babirusa Danza que va presentar Beatriz Palenzuela i Rafael de Lastra. 

L’artista que encapçalava la programació de la Nit 5.1, Joana Serrat, va presentar el seu darrer àlbum Dripping Springs en la seva primera actuació a la Conca de Barberà. Els darrers en actuar van ser els espluguins Apalanke.

ENTREVISTA a Leandre Romeu a La Conca al Dia del dilluns 23 de juliol

Durant la vetllada, els assistents van poder tastar els productes elaborats pels cellers Carlania Celler, Bàrbara Forès, Carles Andreu, Celler Comalats, Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca, Cooperativa L’Olivera, Finca Mas Perdut, Mas Foraster, Mesquida Mora, Pla de la Masó, Succés Vinícola, Vega Aixalà i Vins Can Majoral. La gastronomia també hi va ser present a la Nit 5.1 a través de Cal Maginet (Vilaverd), Monocrom (Barcelona), Portal Dinou (Barberà de la Conca) i Sant Francesc Restaurant (Montblanc).