L’Acampada Jove havia de rebre aquest dissabte la visita del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, però per motius personals ha estat baixa d’última hora. Tot i això, el festival ha reforçat la xerrada “El front parlamentari republicà” amb alguns dels diputats més joves d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Parlament.

L’acte celebrat a l’Espai República ha comptat amb la participació de les diputades Rut Ribas, Jenn Díaz i Gemma Espigares i el diputat Ruben Wagensberg. Davant de desenses de joves, els ponents han explicat les seves vies d’entrada al món de la política i també la importància de l’acció política, des d’estar al Parlament de Catalunya o als Ajuntaments, fins a les decisions quotidianes. En termes generals, també han valorat el paper dels joves en l’1 d’octubre i les mobilitzacions que se’n van derivar, així com també la lluita per la construcció de la República.

“El Ruben, la Rut, la Jenn i la Gemma representen, cadascú des del seu àmbit, la diversitat de la nostra societat i la capacitat de regeneració del republicanisme, en un moment de màxima dificultat i en què l’Estat ha intentat carregar-se els lideratges polítics”, ha expressat en declaracions a l’EFMR el director de l’Acampada Jove, Pau Morales.

ÀUDIO: Pau Morales destaca la xerrada amb els diputats més joves d’ERC