El clam per la llibertat dels presos i exiliats polítics s’ha imposat en la jornada d’aquest divendres a l’Acampada Jove de Montblanc, juntament amb Els Catarres que van oferir el concert més multitudinari de la segona nit.

Com en la nit de dijous, aquest divendres totes les formacions musicals van reclamar l’alliberament dels presos amb missatges de protesta, tant a través de parlaments com per mitjà de la música. L’Escenari Independència amb una molt bona entrada va vibrar, per exemple, amb el retorn de Xavi Sarrià a l’Acampada ara amb el projecte El Cor de la Fera i “La Flama” que va tornar a sonar en suport als presos polítics i exiliats. A més a més, enmig del concert de l’exmembre d’Obrint Pas, es va descobrir una pancarta amb el lema “Som i serem Països Catalans”. Les reivindicacions polítiques i socials agraden entre els joves com han assegurat, en un reportatge de l’EFMR, que la música és una bona via per reclamar la llibertat dels polítics catalans. 

REPORTATGE: Opinions dels joves sobre les reivindicacions polítiques i socials

El punt àlgid de la nit arribava amb el concert d’Els Catarres que ha estat, fins ara, el més multitudinari de la 23a Acampada Jove. El públic també va embogir amb l’energia d’Ebri Knight. Aquest divendres Smoking Souls van ser els encarregats d’obrir l’escenari gran, metre que a la carpa Tio Canya, al vespre, hi van actuar Sense Sal i Germà Negre. La jornada va començar, al migdia, amb la música del duo Marcel Lázara i Júlia Arrey i va acabara mb les actuacions de Prozak Soup i Tropical Riots PDs.

D’altra banda, pel que fa a les activitats complementàries, un dels plats forts de divendres va ser l‘acte amb els familiars dels presos i exiliats polítics. Una neboda d’Oriol Junqueras i l’espluguí Ferran Civit, diputat al Parlament i parella de l’exconsellera Meritxell Serret, hi va participar per explicar com estan vivint aquests mesos.

GALERIA D’IMATGES – EFMR