La 23a Acampada Jove, la desena consecutiva a Montblanc, ja està en marxa. El festival ha obert les seves portes aquest matí, poc abans de les 12, quan centenars de joves han accedit al recinte per acampar-hi al llarg d’aquests tres dies de concerts, tallers i activitats a la capital de la Conca de Barberà amb les formacions més destacades de l’escena musical dels Països Catalans encapçalant el cartell.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DdhmTJAywtg?rel=0]

De fet, fins a 400 nois i noies ja van fer nit aquest dimecres a Montblanc per fer-se amb les millors zones on ubicar les tendes per dormir aquests dies. Els primers joves van arribar abans de les 8 del vespre provinents d’arreu de Catalunya, per bé que el gruix principal del públic arriba a partir d’aquest dijous. Pocs minuts després d’obrir les seves portes, l’Acampada ja ha comptat amb la primera actuació musical a la 1 del migdia a l’Espai República. L’encarregada d’encetar el festival ha estat la cantautora SUU que en els darrers anys ha causat sensacions entre els joves a través de les xarxes socials.

REPORTATGE: La primera nit «improvisada» de l’Acampada Jove

La Raíz i Txarango, principals reclams de la primera nit

Les activitats socials i polítiques començaven aquest dijous «El jovent combatem la repressió» a les 5 de la tarda a l’Espai República i l’acte «Per una república intercultural i per a tothom» a les 6 de la tarda a l’Espai Llibertat amb la participació de Najat Driouech, diputada al Parlament de Catalunya per ERC.

La primera jornada de concerts va comptar amb les actuacions de Porto Bello i Senyor Oca a la Carpa Tio Canya i a l’escenari central, l’Espai Independència,  la música de Setrill, La Raíz, Txarango, Auxili i Tremenda Jauría. La nit va acabar amb Dj OGT a la Carpa Tio Canya.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ku8zjRiSTTk?rel=0&showinfo=0]

Una edició per la llibertat dels presos polítics i més contundent amb les agressions masclistes

L’Acampada Jove afronta l’edició més reivindicativa de la seva història. Tenint en compte el context polític i social, el director del festival, Pau Morales, ha manifestat a l’EFMR que l’Acampada “ha de ser més combativa i reivindicativa que mai”.

Serà la primera vegada que el líder d’Esquerra Republicana no participi en l’Acampada. Així, enguany Oriol Junqueras, empresonat des del novembre del 2017, no podrà visitar el festival, per bé que l’organització impulsarà diversos actes i iniciatives centrats en la reivi  ndicació dels presos polítics i exiliats. Amb aquest objectiu,  les lones que s’instal·laran a l’escenari principal estaran dedicades als presos polítics. Dissabte Montblanc comptarà amb la visita del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; les diputades Rut Ribas i Marta Vilalta o bé el vicepresident del govern, Pere Aragonès, entre d’altres.

D’altra banda, l’esdeveniment enguany potencia la lluita contra les agressions masclistes amb l’impuls d’un nou protocol que es distribuirà a totes les persones acampades i també la posada en marxa de diversos Punts Violeta d’atenció i suport que estaran situats a les barres de la zona dels concerts i a tots els accessos del festival. El festival ha obert amb una nova carpa, l’espai República, que serà l’escenari per la música de cantautors emergents.  Una de les altres novetats del festival són les polseres electròniques que permetran conèixer l’aforament a temps real i també comprar mitjançant aquest mecanisme.