La revista El Francolí editada pel Casal de l’Espluga s’enviarà els presos polítics a partir d’aquest mes de juliol, després que l’enitat valorés que és una oportunitat per fer arribar la revista als líders polítics empresonats i els líders socials i incloure un nou espai per a les cartes dels lectors.

La iniciativa ve de l’últim Francolí en què sortia el Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya, en un reportatge de l’espluguí Ferran Civit que aborda les relacions de Just Cabot, Quim Torra, l’espluguí Josep Saumell (àlies Pepe Colon) i l’Arxiu Tarradellas. A partir d’això, Civit es va posar en contacte amb Eva Bonet, responsable de la publicació, per exposar que volia fer arribar l’exemplar de la revista al president català.

ÀUDIO: Eva Bonet parla sobre Quim Torra i Ferran Civit.

Arran d’aquest fet, des del Casal de l’Espluga es va pensar que també es podria enviar un Francolí a tots els presos que ara estan a les diverses presons catalanes. Ja que el Francolí és una revista d’àmbit local, des del Casal s’ha decidit que en les properes edicions s’habilitaran diverses pàgines per tal que els subscriptors puguin escriure cartes per als presos. A més a més, també es promourà que les reflexions dels col·laboradors de la revista, en les pròximes entregues les reflexions, estiguin enfocades a ells.

Eva Bonet: “Com que sempre demanen cartes per animar-los i perquè llegeixin doncs vam pensar que podíem enviar un Francolí a cada pres polític”

D’aaquesta manera, Oriol Junqueras, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Carme Forcadell rebran la primera revista local El Francolí el proper més de juliol.

ÀUDIO: Eva Bonet explica les modificacions del Francolí.