Els cinc membres de la família de gegants neolítics de l’Espluga de Francolí han participat aquest cap de setmana a la Trobada Internacional de Gegants i Capgrossos de la Llacuna (Anoia).  Portats per la Colla Gegantera de l’Espluga, el Gorg, l’Spluc i el Blat, la Terra i el Pastor van sumar-se diumenge a la 24a edició de la trobada amb la participació de 13 colles geganteres vingudes de tot Catalunya, Bèlgica i Àustria.

Aquest cop, la peculiaritat dels gegants espluguins va compartir protagonisme amb altres figures emblemàtiques com el gegant belga Pierre Paulus de Chätelet i l’austriac Samsó de Murau acompanyat per la comitiva Murauer Bürgergarde. Aquest gegant té 270 anys d’antiguitat i fa 6 metres d’alçada.

La trobada va començar a 2/4 de 10 amb la benvinguda de totes les colles assistents seguit de la tradicional cercavila pels carrers de La Llacuna fins arribar a la Plaça Major als voltants de la 1, on es van fer els balls de lluïment de cada entitat gegantera participant.

Família de gegants neolítics de l’Espluga a la Llacuna (Imatge: Cedida)

Visita al Baix Penedès

La setmana passada els Gegants Neolítics de l’Espluga van participar a una altra trobada a Masllorenç. Era la tercera Trobada de Gegants d’aquest municipi del Baix Penedès. Els gegants espluguins van participar a la trobada al Camp de la Bena i a la posterior cercavila.

La colla Gegantera i els Gegants Neolítics de l’Espluga a Masllorenç (Imatge: Cedida)

Un any dels gegantons

La pròxima cita de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga és la celebració de la Festa Major de Sant Abdon i Sant Senén, que arrencarà el 25 de juliol a l’Espluga de Francolí. Just farà un any del naixement dels gegantons neolítics Terra i Pastor.