El seguici popular de l’Espluga convertit en els populars personatges dels Ton’s són els protagonistes de la nova samarreta que ha impulsat l’Ajuntament de l’Espluga. Coincidint amb les setmanes previes a la Festa Major, la nova samarreta es posa a la venta des d’aquest dimecres 18 de juliol.

La família espluguina de Ton’s està formada pels gegants medievals Ponç Hug de Cervera i Beatriu, la família neolítica Gorg, Splug, Terra, Pastor i Blat, els gegants de la Germandat de la Santíssima Trinitat, el Miquel i la Trinitat, una representació dels capgrossos espluguins, amb la gitana i el Rovelló, el bestiari espluguí amb l’ocell Francolí i el Senglar, i la representació dels grallers, els bastoners i els diables espluguins.

El disseny del seguici espluguí en forma de Ton’s és obra de XD Creacions, de la mà dels montblanquins Xavier Iborra i Isaac Ballesté. En els darrers anys, la proposta s’ha reproduït arreu de Catalunya, per exemple en localitats com Montblanc, Vilanova i la Geltrú, Valls, Mataró, Sitges, Berga, Barcelona, Tarragona, Solsona, Vilafranca del Penedès, Reus, Manresa, Vic, Igualada, Tàrrega, Tortosa,

Les samarretes de Els Ton’s es podran adquirir, des d’aquest dimecres 18 de juliol, a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí, a un preu de 15 euros la unitat, i estan disponibles les talles des dels 2 anys i fins la 2XL.

La regidoria de Cultura, que ha promogut la proposta, anima a la ciutadania a acompanyar el seguici durant les seves actuacions amb la nova samarreta. De la creació, en destaca la combinació de colors i el disseny divertit amb el qual s’espera que tant petits com grans se sentin identificats amb els seus personatges. A més a més, la regidoria també remalca el valor didàctic i simbòlic.