La remodelació del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet ha quedat inaugurada oficialment aquest divendres amb la presència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i autoritats locals i territorials.

Al voltant de les 7 del vespre, el president de la Diputació; l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell; el mestre vidrier Paco Ramos i el diputat a la Diputació de Tarragona, Mateu Montserrat, descobrien la placa inaugural que estrena oficialment l’actualització de l’equipament, per bé que ja va obrir les seves portes durant l’abril. El president de la Diputació, Josep Poblet, ha experimentat de primera mà la tècnica d’elaboració del vidre bufat. L’acte ha continuat amb una cercavila a càrrec dels grallers La Palanca de Vimbodí i el gegantó Vitrum, que representa un vidrier. La celebració ha acabat a la plaça Major on la celebració amb un piscolabis.

ÀUDIO: El president de la Diputació explica la seva experiència com a «vidrier»

En declaracions a l’EFMR, Josep Poblet ha destacat el lligam històric de Vimbodí i el Monestir de Poblet amb la indústria vidriera i ha expressat que «és una història que supera els vuit segles i és molt important que ho sapiguem, que ho expliquem i preservem perquè la gent, coneixent les coses, coneix millor l’ànima i la història del lloc i del país». Sobre el suport de la Diputació de Tarragona al projecte de remodelació assegura que amb l’ajuda econòmica s’ha pogut garantir unes millors condicions per al museu que l’Ajuntament de Vimbodí per si sol no podria afrontar.

ÀUDIO: Josep Poblet destaca la història de Vimbodí i Poblet

Al seu temps, l’alcalde del municipi, Joan Güell, ha fet balanç de la feina transversal que s’han fet per donar sentit al lema «Vimbodí i Poblet, vila vidriera de Catalunya», un segell que Güell desitja que tot el poble es cregui.

ÀUDIO: Joan Güell valora l’aposta de Vimbodí com a vila vidriera

La remodelació del museu ha estat la més important des de la seva obertura i ha suposat una inversió d’uns 90.000 euros. L’actuació ha millorat la planta baixa de l’edifici on ara la recepció és més àmplia i moderna. També s’ha habilitat un petit magatzem de la botiga i s’han construït uns lavabos nous.  Una de les grans apostes del projecte ha estat la substitució de l’antic forn de gas per un d’elèctric de fusió. També s’ha reordenat la zona de demostracions i el magatzem del taller. Amb la renovació de l’equipament, Vimbodí també obre la porta a vidriers d’arreu que vulguin llogar l’espai per treballar-hi.