Desenes d’infants han descobert aquesta tarda l’univers a partir de contes populars i ho han fet dins d’un planetari inflable al Museu de la Vida Rural. La proposta ha tingut molt bona acceptació entre el públic i, de fet, l’aforament ha estat complet.

Fins a 50 persones han entrat al planetari inflable, en dues sessions, per participar en aquesta peculiar sessió d’introducció a l’astronomia. Ja d’entrada, l’espai era ben especial, els assistents hi han pogut observar les constel•lacions que es veuran exactament aquesta nit a l’Espluga de Francolí.

Les explicacions de l’univers s’han fet a partir d’històries mitològiques que ha narrat Alexandre Bonanit, membre de l’associació Bocafoscant, això sí, assegura que el relat no té un guió preestablert i que ho defineix a partir de les sensacions del públic. “Hi ha molts factors que poden fer que tiri cap a un costat o cap a un altre, l’univers és infinit i les històries també“, ha expressat l’impulsor de l’espectacle. En aquest sentit, s’han explicat els moviments de la terra, la lluna, els planetes del sistema solar o les diferències entre planetes i estrelles, entre d’altres.

ÀUDIO: Alexandre Bonanit explica com treballa el guió

L’activitat “Contes Estrellats” d’aquest divendres és una de les moltes activitats que el Museu de la Vida Rural ha programat per aquest estiu. (Consulta la programació del MVR)