Amb l’arribada de l’estiu, diversos pobles de la Conca celebren les setmanes de la joventut que donaran pas a les Festes Majors de la comarca. De fet, els joves de Rocafort de Queralt van viure les activitats durant la primera setmana de juliol i la setmana passada va ser el torn de Montblanc.

Des de dilluns fins al passat diumenge, Montblanc ha gaudit de la catorzena edició de Festalateva, una setmana amb moltes activitats dedicades als infants i joves, organitzada per l’Ajuntament de Montblanc i el Consell Municipal de la Joventut amb la col·laboració de diferents entitats i establiments.

Rocafort, Montblanc i Vilaverd, enceten les festes

Aquest cap de setmana hi ha hagut les iniciatives més participatives. Aquest dissabte a la tarda es va celebrar una nova edició del “Treu la peça”, una de les activitats que més s’ha consolidat entre els petits de la vila. Per sumar-se als actes de la capital de la sardana es va fer un taller per aprendre a ballar sardanes i hi va haver l’actuació de la Cobla Contemporània. Al vespre, els montblanquins van participar en la caminada nocturna contra el càncer organitzada amb la col·laboració del Club Atlètic i la Lliga del Càncer. A la nit, en col·laboració amb l’Associació Juvenil Barjaula, va tornar la festa jove amb l’actuació de Vivèrrids i DJs. El diumenge, al matí, a la piscina es va gaudir d’inflables aquàtics i de la jornada del Mulla’t per l’esclerosi múltiple.

A Vilaverd, l’Associació Juvenil Vilaverd m’Agrades, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilaverd i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, també han organitzat la Setmana Jove des d’aquest passat dissabte i fins dimecres.
El dissabte va tenir lloc un sopar jove. Pel que fa al diumenge es va celebrar la Festa Holli a les 6 de la tarda, una activitat adreçada a totes les edats. Aquest dilluns a la piscina municipal de Vilaverd s’ha fet el taller “Tuneja’t-shirt” i dimarts, un taller de primers auxilis. Per acabar la setmana de la joventut de Vilaverd, aquest dimecres s’ha dut a terme un taller de Graffiti per a majors de 12 anys.

Aquest dissabte serà el torn de l’Espluga de Francolí que encetarà el Faistiu 2018 amb la nit jove. El grup de versions Allioli i el Dj Aisi Cravid seran els encarregats de donar pas a una setmana de la joventut amb prop d’una trentena de propostes. (Podeu veure tots els actes del Faistiu 2018 aquí). 

Al seu temps, les propostes per als joves també arribaran a altres municipis de la comarca, com per exemple a Vimbodí i Poblet a partir del 30 de juliol o a partir del 7 d’agost a Solivella i Vilanova de Prades.