Durant 4 setmanes una cinquantena de veïns de Belltall s’han quedat sense línia de telèfon fix. El problema es va traslladar al Síndic de Greuges, ja que la companyia subministradora no ho solucionava, i aquest passat cap de setmana han recuperat el servei. A aquesta incidència s’ha d’afegir que al mes de setembre la població podria deixar de tenir internet.

La població de Belltall es va quedar sense telefonia al 14 de juny. Els veïns de la població trucaven a Telefònica i se’ls comunicava que era una avaria general i que s’estava resolent. Uns dies després, una veïna de la població i l’alcaldessa van posar dues denúncies al síndic de Greuges. A partir d’aquí, Telefònica es va posar en contacte amb l’Ajuntament per tal de solucionar el problema. L’avaria ha estat resolta aquest cap de setmana, però des del consistori reclamaran els motius de la incidència.

Carme Amenós: “És un greuge que el segle XXI no tinguem un servei vital com és la comunicació”

Els problemes de comunicació per al municipi no acaben aquí i és que Passanant i Belltall es podria quedar sense internetIberbanda, l’empresa que fins ara subministra internet, deixarà d’operar al mes de setembre. Segons l’alcaldessa, Carme Amenós, des de la companyia se’ls ha informat que mentre no tinguin una solució no se’ls deixarà sense internet. L’alcaldessa creu que entre finals de juliol i principis d’agost la població tindrà una altra companyia d’internet.

ÀUDIO: Carme Amenós explica que ha passat amb el telèfon fix.

Carme Amenós ha exposat a l’EFMR: “Les companyies telefòniques ja sabem com actuen i, si no tenen prou usuaris, no els hi convé venir”. Tot i això, alguns veïns de la població han assegurat a l’emissora que no han rebut cap tipus d’informació i han hagut d’instal·lar particularment un altre sistema d’antenes per disposar d’internet. Aquesta solució no es podria exportar a tot el municipi perquè hi ha zones sense cobertura de xarxes 3G. En resposta a les crítiques, l’alcaldessa assegura que des de l’Ajuntament s’està treballant per trobar una solució.

ÀUDIO: Miriam Berengué exposa la seva situació

ÀUDIO: Carme Amenós explica el problema d’Iberbanda.

1 COMENTARI

  1. Estaria molt bé que féssiu un seguiment d’aquest problema al municipi de Belltall i si és veritat que aquest estiu quedarà arreglat el tema de internet.

Comments are closed.